Shakira: Παραπέμπεται οριστικά σε δίκη για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:08 μ.μ.

Οριστικά θα παραπεμφθεί η Shakira σε δίκη για τις κατηγορίες ότι δεν κατέβαλε στο ισπανικό κράτος φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας Ισπανός δικαστής επικύρωσε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου την παραπομπή της Shakira σε δίκη με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές κατηγόρησαν την Κολομβιανή τραγουδίστρια το 2018 ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για εισοδήματα που απέκτησε από το 2012 έως το 2014.

Οι εισαγγελείς ζητούν να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο εάν κριθεί ένοχη για φοροδιαφυγή.

Η Shakira έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και απέρριψε τη συμφωνία που της πρότειναν οι αρχές για να αποφύγει τη δίκη. Η εταιρεία που την εκπροσωπεί στις δημόσιες σχέσεις δήλωσε ότι η τραγουδίστριας έχει ήδη καταβάλει όλα τα οφειλόμενα και επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην τοποθεσία στην οποία ζούσε η Shakira κατά την περίοδο 2012-14.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βαρκελώνης ισχυρίζονται ότι η Shakira πέρασε περισσότερο από το μισό αυτής της περιόδου στην Ισπανία και θα έπρεπε να έχει πληρώσει φόρους στη χώρα, παρόλο που η 45χρονη τραγουδίστρια έχει δηλώσει ότι η επίσημη κατοικία της βρίσκεται στις Μπαχάμες.

Η Shakira απέκτησε δεσμούς με την Ισπανία όταν γνώρισε τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Gerard Piqué, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Το ζευγάρι συνήθιζε να ζει μαζί στη Βαρκελώνη, αλλά τον Ιούνιο ανακοίνωσε τον χωρισμό του μετά από 11 χρόνια σχέσης.

Σε μια νέα συνέντευξή της στο «ELLE», η Shakira δήλωσε ότι ο χωρισμός ήταν «ίσως η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της», αλλά πρόσθεσε ότι «η μουσική έφερε φως».

Η Ισπανία έχει κυνηγήσει αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, την τελευταία δεκαετία επειδή δεν είχαν καταβάλει στο κράτος όλους τους φόρους που τους αναλογούσαν.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές κρίθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, από τις οποίες όμως απαλλάχθηκαν επειδή ήταν το πρώτο τους αδίκημα.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • The food Processors

    Guest 39 : Αγγελική Μηλιώτη - Αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων (ροδιού και εσπεριδοειδών) για παραγωγή τροφίμων Ενίσχυση των Αλυσίδων Τροφίμων της Μεσογείου για την Αειφορία - Πρόγραμμα Excel4Med

Weather&go!

  • Tue

    25°C

  • Wed

    23°C

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C