Red Hot Chili Peppers: Φόρος – τιμής στον Eddie Van Halen με το νέο single «Eddie»

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 5:05 μ.μ.

Ένας συγκινητικός φόρος τιμής από τους Red Hot Chili Peppers στον Eddie Van Halen.

Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφορούν ένα νέο τραγούδι εμπνευσμένο από τον θρυλικό κιθαρίστα Eddie Van Halen.

Ο Anthony Kiedis των Red Hot Chili Peppers εξηγεί για το τραγούδι: «Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά επηρεασμένοι και συνδεδεμένοι είμαστε από τους καλλιτέχνες μέχρι την ημέρα που πεθαίνουν. Ο Eddie Van Halen ήταν μοναδικός στο είδος του».

«Την επομένη του θανάτου του ο Flea ήρθε στην πρόβα με μία συναισθηματική μπασογραμμή. Ο John, ο Chad και εγώ αρχίσαμε να παίζουμε μαζί και πολύ σύντομα με όλη μας την καρδιά, ξεδιπλώθηκε αβίαστα ένα τραγούδι προς τιμήν του. Ένιωθα ωραία που στεναχωριόμασταν και νοιαζόμασταν τόσο πολύ για έναν άνθρωπο που είχε δώσει τόσα πολλά στη ζωή μας», θυμάται.

«Αν και το τραγούδι δεν μιλάει ονομαστικά για τον Eddie, μιλάει για τις πρώτες μέρες του στη Sunset Strip και για το rock n roll μωσαϊκό που οι Van Halen ζωγράφισαν στο μυαλό μας. Στο τέλος, το τραγούδι μας ζητάει να μην θυμάστε τον Eddie επειδή πέθανε, αλλά επειδή έζησε το πιο τρελό του όνειρο», προσθέτει.

Το τραγούδι θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers για το 2022, το «Return Of The Dream Canteen», το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Warner Records από στις 14 Οκτωβρίου.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μόλις έξι μήνες μετά το «Unlimited Love».

Όπως και το «Unlimited Love», την παραγωγή του «Return Of The Dream Canteen» έκανε ο Rick Rubin, ο οποίος είχε αναλάβει στο παρελθόν άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers όπως το «Blood Sugar Sex Magik» του 1991 και το «Californication» του 1999.

Το «Return Of The Dream Canteen» αποτελεί το δεύτερο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers μετά την επάνοδο του κιθαρίστα John Frusciante στο συγκρότημα στα τέλη του 2019.

Οι Red Hot Chili Peppers είχαν δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι είχαν ηχογραφήσει 48 τραγούδια κατά τη διάρκεια των συναντήσεων από τις οποίες προέκυψε το «Unlimited Love», με τον John Frusciante να ισχυρίζεται ότι «μερικά από τα καλύτερα πράγματα» θα έβγαιναν στην επιφάνεια στο επόμενο άλμπουμ.

Το «Unlimited Love» έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε το πρώτο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers που κατέκτησε την κορυφή του chart μετά το «Stadium Arcadium» του 2006.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • NEWS 24/7 Podcasts

    Θα είναι για το Ισραήλ ένας πόλεμος που δεν θα τελειώσει ποτέ;

    Ο Σωτήρης Ρούσσους εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ποια είναι η κατάσταση τώρα στη Μέση Ανατολή.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    24°C