Red Hot Chili Peppers: Το νέο άλμπουμ «Unlimited Love» κάνει ντεμπούτο στο Νο. 1 του Billboard 200

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 - 9:10 μ.μ.

Οι Red Hot Chili Peppers επιστρέφουν στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 16 χρόνια.

Το νέο άλμπουμ «Unlimited Love» των Red Hot Chili Peppers κάνει ντεμπούτο στο Νο. 1 του αμερικανικού Billboard 200, αποτελώντας τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος που κατακτά την κορυφή του chart και την πρώτη μετά το «Stadium Arcadium» του 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Unlimited Love» είναι παράλληλα το πρώτο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers με τη συμμετοχή του κιθαρίστα John Frusciante μετά το «Stadium Arcadium».

Το «Unlimited Love» των Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησε από τη Warner Music την 1η Απριλίου και κατέγραψε στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 7 Απριλίου πωλήσεις ισοδύναμες των 97.500 albums, σύμφωνα με την Luminate (πρώην MRC Data).

Από το συνολικό αριθμό, οι πωλήσεις ολόκληρων albums – φυσικές και ψηφιακές – ανέρχονται σε 82.500 (η καλύτερη επίδοση της εβδομάδες), 14.500 πωλήσεις προέρχονται από τις υπηρεσίες streams και αντιστοιχούν στα 18,96 εκατομμύρια streams των τραγουδιών του «Unlimited Love» στις ΗΠΑ, ενώ 500 ήταν οι αγορές μεμονωμένων τραγουδιών του άλμπουμ.

Συνολικά, οι Red Hot Chili Peppers έχουν στο ενεργητικό του οκτώ άλμπουμ που έχουν ανέβει στο Top 10 του Billboard 200.

Το «Unlimited Love» είναι το πρώτο Νο. 1 των Red Hot Chili Peppers στο Billboard 200 μετά από σχεδόν 16 χρόνια, από τότε που το «Stadium Arcadium» πέρασε τις δύο πρώτες εβδομάδες του στην κορυφή την κατάταξης στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου του 2006.

Επιπλέον, το «Unlimited Love» σημείωσε την καλύτερη επίδοση με βάση τόσο τις ισοδύναμες πωλήσεις όσο και τις καθαρές πωλήσεις που έχει καταγραφεί ένα από ένα ροκ άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Ήταν Ιανουάριος του 2022 όταν το «McCartney III» του Paul McCartney έκανε ντεμπούτο  στο Νο. 2 του Billboard 200 με πωλήσεις ισοδύναμες των 107.000 albums, εκ των οποίων 104.000 καθαρές πωλήσεις.

Εκτός από την πατρίδα τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Red Hot Chili Peppers έχουν κατακτήσει τα charts σε όλο τον κόσμο με το νέο άλμπουμ τους.

Το «Unlimited Love» έγινε το πέμπτο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers που κυριαρχεί στο No. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας κάνει ντεμπούτο στην κορυφή των τοπικών charts και κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση σε Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία και Ελβετία.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    UN assembly urges Palestine membership after vote

    Palestine has had non-member observer state status since 2012

Weather&go!

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    23°C