Marilyn Manson: Διακανονισμός στην αγωγή της Esmé Bianco για σεξουαλική κακοποίηση

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 9:43 μ.μ.

Η ηθοποιός του «Game Of Thrones» είχε κατηγορήσει τον Marilyn Manson για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων.

Ο Marilyn Manson και η Esmé Bianco κατέληξαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό για την αγωγή περί σεξουαλικής κακοποίησης που είχε καταθέσει η ηθοποιός εναντίον του τραγουδιστή και της εταιρείας του, Marilyn Manson Records, Inc., το 2021.

Η ηθοποιός, η οποία έχει συμμετάσχει στο «Game Of Thrones», ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Brian Warner, την είχε βιάσει και κακοποιήσει σεξουαλικά και ότι είχε παραβιάσει επίσης τους νόμους της Καλιφόρνια για την εμπορία ανθρώπων. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί.

«Η κα Bianco συμφώνησε να προχωρήσει σε διακανονισμό των αξιώσεών της κατά του Brian Warner και της Marilyn Manson Records, Inc. προκειμένου να προχωρήσει στη ζωή και την καριέρα της», ανέφερε ο δικηγόρος της, Jay Ellwanger, ενώ παρόμοια δήλωση έκανε ο και ο δικηγόρος του Marilyn Manson, Howard King.

Η Esmé Bianco ήταν μία από τις περισσότερες από δώδεκα γυναίκες που προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Marilyn Manson μετά την καταγγελία της ηθοποιού Evan Rachel Wood, η οποία υποστήριξε στο Instagram τον Φεβρουάριο του 2021 ότι ο Marilyn Manson την είχε κακοποιήσει.

Η Bianco – η οποία, μαζί με τη Wood, συνδημιούργησαν τον νόμο Phoenix Act, ο οποίος διευρύνει τα δικαιώματα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας – ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέθεσε μήνυση εναντίον του τραγουδιστή.

«Ο κ. Warner χρησιμοποίησε ναρκωτικά, βία και απειλές βίας για να εξαναγκάσει σε σεξουαλικές πράξεις την κ. Bianco σε πολλές περιπτώσεις. Ο κ. Warner βίασε την κ. Bianco τον Μάιο του 2011 ή περίπου τον Μάιο του 2011», αναφέρεται στην αγωγή.

Στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι ο Marilyn Manson την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ενώ ήταν αναίσθητη και δεν μπορούσε να συναινέσει και περιγράφονται επίσης λεπτομερώς περισσότεροι τρόποι με τους οποίους φέρεται να την είχε κακοποιήσει: «Οι πράξεις αυτές περιλαμβάνουν ξυλιές, δαγκώματα, κοψίματα και μαστίγωμα των γλουτών, των μαστών και των γεννητικών οργάνων της κας Bianco για τη σεξουαλική ικανοποίηση του κ. Warner – όλα χωρίς τη συγκατάθεση της ενάγουσας».

Η Esmé Bianco ζούσε στο Λονδίνο όταν γνώρισε τον τραγουδιστή και ο Marilyn Manson, όπως ισχυρίζεται, τη δελέασε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες για να πρωταγωνιστήσει σε ένα μουσικό βίντεο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ και να παίξει σε μια ταινία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

«Παρεμβαίνοντας ο ίδιος στη διαδικασία έκδοσης βίζας της κας Bianco, ο κ. Warner μπόρεσε να ελέγξει την κα Bianco απειλώντας να αποσύρει την υποστήριξή της αν τον δυσαρεστούσε», σημειώνεται στην αγωγή.

Η ηθοποιός ισχυρίστηκε επίσης ότι κάποια στιγμή, την κλείδωσε σε ένα υπνοδωμάτιο για να την εμποδίσει να το σκάσει και ότι την ανάγκαζε να εργάζεται δωρεάν, να του φτιάχνει φαγητό, να καθαρίζει το διαμέρισμά του και να τραγουδήσει σε ένα άλμπουμ – πράξεις που παραβίαζαν τους νόμους της Καλιφόρνια περί εμπορίας ανθρώπων. Η αγωγή αρχικά περιλάμβανε ως κατηγορούμενο και τον πρώην μάνατζερ του Warner, Tony Ciulla, αλλά το όνομά του αργότερα αφαιρέθηκε.

Ο Marilyn Manson έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς για κακοποίηση όλα αυτά τα χρόνια μέσω του δικηγόρου του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναφέρονται στην αγωγή της Esmé Bianco.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αποδεδειγμένα ψευδείς. Για να είμαστε σαφείς, η μήνυση αυτή κατατέθηκε μόνο αφού ο πελάτης μου αρνήθηκε να παραδοθεί στην κ. Bianco και τον δικηγόρο της και να ενδώσει στις εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις τους που στηρίζονται σε συμπεριφορές που απλά δεν συνέβησαν ποτέ», δήλωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή το 2021.

«Θα αμφισβητήσουμε σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς στο δικαστήριο και είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε», πρόσθεσε τότε.

Η Esmé Bianco παρουσίασε εκτενώς τις κατηγορίες της κατά του Marilyn Manson σε ένα άρθρο του Rolling Stone που διερευνούσε όλες τις καταγγελίες σε βάρος του τραγουδιστή. «Τα θύματά του αισθάνονταν απόλυτη ντροπή που εξακολουθούσαν να μην συνειδητοποιούν τι τους συνέβαινε μέχρι που ήταν πολύ αργά. Το είπε σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει», ανέφερε.

Αρκετές άλλες γυναίκες, μεταξύ των οποίων η πρώην προσωπική βοηθός του τραγουδιστή, Ashley Walters, και το μοντέλο Ashley Morgan Smithline κατέθεσαν παρόμοιες αγωγές εναντίον του Marilyn Manson. Κάθε γυναίκα ισχυρίστηκε παρόμοια μοτίβα κακοποίησης που περιλάμβαναν αποπλάνηση, καθώς και σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.

Η αγωγή της Walters απορρίφθηκε λόγω παραγραφής, ενώ η αγωγή της Smithline απορρίφθηκε όταν έχασε μία προθεσμία. Μια παρόμοια αγωγή που κατατέθηκε από μία ανώνυμη γυναίκα εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    24°C

  • Mon

    26°C