Måneskin: «Τους τρομάζει ότι ένας άνδρας μπορεί να φορέσει μακιγιάζ ή ψηλά τακούνια»

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 9:12 μ.μ.

«Είναι τόσο ηλίθιο γιατί θέλουν να φαίνονται τόσο ανοιχτόμυαλοι και μετά φοβούνται».

Οι Maneskin απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιούν στη σκηνική παρουσία τους ανδρόγυνα στοιχεία για να προσελκύσουν ΛΟΑΤΚΙ θαυμαστές.

Ενώ ο frontman Damiano David και ο κιθαρίστας Thomas Raggi είναι στρέιτ, η μπασίστρια Victoria de Angelis δηλώνει αμφιφυλόφιλη, ενώ ο ντράμερ Ethan Torchio έχει αναφέρει ότι είναι «σεξουαλικά ελεύθερος».

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους «RUSH!» , τα μέλη του ιταλικού ροκ συγκροτήματος απάντησαν στους ισχυρισμούς ότι έχουν εφαρμόσει την τακτική του «queerbaiting».

Η Victoria de Angelis αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε περίπτωση queerbaiting εντός των Måneskin.

«Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου συμβαίνει, αλλά μερικές φορές (οι κατηγορίες) είναι τόσο ακραίες. Είναι ηλίθιο για τους queer ανθρώπους, που θα έπρεπε να πολεμούν αυτά τα στερεότυπα, να το χαρακτηρίζουν έτσι και να δημιουργούν περισσότερο μίσος», δήλωσε.

«Το γεγονός ότι (o Damiano David και ο Thomas Raggi) είναι στρέιτ δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να φορούν μακιγιάζ. Ή τακούνια», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Damiano David υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο Thomas Raggi είναι υποστηρικτές της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

«Ό,τι κάνουμε εγώ και ο Thomas φιλτράρεται πάντα από δύο ανθρώπους που είναι queer. Φυσικά, δεν αντιμετωπίζουμε τα ίδια πράγματα, αλλά ζούμε κάθε μέρα πολύ στενά με ανθρώπους της κοινότητας», ανέφερε ο τραγουδιστής.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Victoria de Angelis αναφέρθηκε στις αντιδράσεις από τους συντηρητικούς κύκλους που έχουν δεχθεί οι Måneskin στην πατρίδα τους, την Ιταλία.

«Τους τρομάζει το γεγονός ότι ένας άνδρας μπορεί να φοράει μακιγιάζ ή ψηλά τακούνια ή να εμφανίζεται ημίγυμνος ή να μην είναι στρέιτ», σημείωσε.

Αυτό το πάθος για το γυμνό δημιούργησε προβλήματα τον περασμένο Αύγουστο στην εμφάνιση των Måneskin στα MTV Video Music Awards 2022, όπου το συγκρότημα κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Εναλλακτικό Βίντεο με το single «I Wanna Be Your Slave».

Ενώ ο Damiano David φορούσε κολάρο σκύλου, δερμάτινο παντελόνι χωρίς καβάλο που αποκάλυπτε τα οπίσθιά του και στρινγκ, η Victoria De Angelis εμφανίστηκε κατά το ήμισυ γυμνόστηθη, έχοντας καλύψει τη μία θηλή της με ένα ασημένιο αστέρι, προτού το μπλουζάκι της γλιστρήσει προς τα κάτω και αποκαλύψει στον τηλεοπτικό αέρα το στήθος της.

Αμέσως μετά το ενδυματολογικό ατύχημα της μπασίστριας, το MTV απομάκρυνε βιαστικά τις κάμερες από τους Måneskin και άρχισε να δείχνει αρκετά εναέρια πλάνα του συγκροτήματος, λογοκρίνοντας ουσιαστικά την εμφάνιση.

«Είμαστε πολύ καυτοί για την αμερικανική τηλεόραση», είπε χαμογελώντας η De Angelis για το περιστατικό.

«Είναι τόσο ηλίθιο γιατί θέλουν να φαίνονται τόσο ανοιχτόμυαλοι και μετά φοβούνται ένα ζευγάρι θηλές. Υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου σώματος και του τρόπου με τον οποίο σε αντιμετωπίζουν και σε σεξουαλικοποιούν συνεχώς. Όλοι έχουν θηλές», συνέχισε.

«Είναι πολύ ξεκάθαρα τα διαφορετικά πρότυπα που έχουν οι άνθρωποι, επειδή ήμουν κυριολεκτικά γυμνός από πίσω», πρόσθεσε ο Damiano David.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη λογοκρισία της εμφάνισης των Måneskin κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης των βραβείων, το MTV δημοσίευσε χωρίς περικοπές την εμφάνιση του συγκροτήματος στο YouTube.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Ποιες είναι οι τρεις πληγές του ΕΣΥ

    Ο Πέτρος Κωσταντινίδης, δημοσιογράφος στις εφημερίδες το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τονίζοντας τα βασικά προβλήματα και τους στόχους της κυβέρνησης.

Weather&go!

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    25°C