Kurt Cobain: Σε δημοπρασία η κιθάρα του από το video του «Smells Like Teen Spirit»

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 7:30 μ.μ.

Η κιθάρα αναμένεται να πωληθεί σε τιμή μεταξύ 600.000 και 800.000 δολαρίων.

Η εμβληματική κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Kurt Cobain στο μουσικό βίντεο για το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana βγαίνει σε δημοπρασία.

Η κιθάρα Fender Mustang του 1969 θα πωληθεί στο πλαίσιο της επικείμενης δημοπρασίας «Music Icons» του οίκου Julien’s Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Hard Rock Cafe» της Νέας Υόρκης τον Μάιο (και online επίσης). Θα είναι η πρώτη φορά που η κιθάρα θα πωληθεί σε δημοπρασία.

«Το γεγονός ότι αυτή η μυθική κιθάρα, μία από τις πιο σημαντικές από πολιτιστική και ιστορική άποψη κιθάρες όχι μόνο της κληρονομιάς του Kurt Cobain και των Nirvana αλλά και σε όλη την ιστορία της ροκ μουσικής, ήρθε στον οίκο μας, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια και η πιο ξεχωριστή τιμή για εμάς», δήλωσε ο Darren Julien, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Julien’s Auctions.

Σε μια ευγενική χειρονομία, ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί στην πρωτοβουλία «Kicking the Stigma» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τις διαταραχές της ψυχικής υγείας, καθώς ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Θα πρέπει να έχετε αρκετά μεγάλο τραπεζικό υπόλοιπο για να μπορέσετε να αποκτήσετε την κιθάρα του Kurt Cobain, καθώς αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 600.000 και 800.000 δολαρίων στην επικείμενη δημοπρασία.

Μέχρι τώρα, η κιθάρα για αριστερόχειρες βρισκόταν στο Μουσείο της Pop Κουλτούρας (MoPOP) του Σιάτλ. Δεν είναι σαφές γιατί αποφασίστηκε η πώλησή της σε δημοπρασία.

Καθώς βρισκόμαστε στο 2022, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα αποκλειστικό NFT θα συνοδεύσει την πώληση της κιθάρας του Cobain. Το NFT να διαθέτει μια ψηφιακή αναπαράσταση 360° της κιθάρας Fender.

Τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Kurt Cobain έχουν ανέκαθεν καλές επιδόσεις στις δημοπρασίες.

Το 2019, η vintage πράσινη ζακέτα του από την εμφάνιση των Nirvana στο «MTV Unplugged» το 1993 πουλήθηκε από τον οίκο Julien’s Auctions για το ιλιγγιώδες ποσό των 334.000 δολαρίων, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πλυθεί ποτέ. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε σχεδόν τέσσερα χρόνια που πουλήθηκε η ζακέτα.

Το 2020, ο οίκος Julien’s Auctions σημείωσε το τρίτο του ρεκόρ Guinness για την πώληση της ακουστικής – ηλεκτρικής κιθάρας Martin D-18E του 1959 που χρησιμοποίησε ο Kurt Cobain στο «MTV Unplugged» έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν η ακριβότερη κιθάρα που έχει πωληθεί σε δημοπρασία στον κόσμο.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    US announces air defence boost for Ukraine

    The package comes days after a huge aid bill was approved in Washington

Weather&go!

  • Sat

    24°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    24°C