Kalush Orchestra: Πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision 2022 για 800.000 ευρώ – Στην Ουκρανία τα χρήματα

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την αγορά του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Kalush Orchestra πούλησαν σε δημοπρασία το τρόπαιο της Eurovision 2022 έναντι 837.000 ευρώ για να συγκεντρώσουν χρήματα για την Ουκρανία.

Το ουκρανικό συγκρότημα κέρδισε την πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας νωρίτερα αυτό τον μήνα με το τραγούδι «Stefania».

Οι Kalush Orchestra συγκέντρωσαν συνολικά 631 πόντους, με ένα σημαντικό μέρος τους να προέρχεται από τις ψήφους του κοινού. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό.

Όπως αναφέρει το Sky News, το τρόπαιο του κρυστάλλινου μικροφώνου που παρέλαβαν οι Kalush Orchestra ως νικητές της φετινής Eurovision διατέθηκε προς πώληση μέσω μιας δημοπρασίας που διοργανώθηκε στο Facebook στις 29 Μαΐου με συντονιστή τον παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Serhiy Prytula.

Δεκτές έγιναν προσφορές τόσο σε κρυπτονομίσματα όσο και σε παραδοσιακά νομίσματα.

Την υψηλότερη προσφορά έκανε το WhiteBit, ένα ευρωπαϊκό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με πάνω από δύο εκατομμύρια χρήστες και ανήλθε στα 500 Ethereums (837.000 ευρώ τη στιγμή εκείνη).

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών PD-2 για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, το οποίο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Prytula, τρία drones και έναν επίγειο σταθμό ελέγχου.

Επιπλέον, οι λάτρεις της Eurovision είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με αντίτιμο 5 ευρώ σε κλήρωση για να κερδίσουν το χαρακτηριστικό ροζ καπέλο του frontman των Kalush Orchestra, Oleh Psiuk.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι από 56 χώρες, συγκεντρώνοντας επιπλέον 344.000 ευρώ για τον ουκρανικό στρατό.

«Κερδίσαμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Δόξα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Oleh Psiuk σε ένα βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε τη δημοπρασία και την κλήρωση την περασμένη εβδομάδα.

Όλα τα μέλη των Kalush Orchestra έχουν την έδρα τους σε διαφορετικά μέρη της Ουκρανίας και όλοι έχουν συμμετάσχει σε κάποιο βαθμό στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Οι Kalush Orchestra είχαν βγει στο πεδίο της μάχης για να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων εισβολέων μόλις λίγες εβδομάδες πριν ανέβουν στη σκηνή της Eurovision 2022 στο Τορίνο, αντί να κάνουν πρόβες για τη μεγαλύτερη εμφάνιση της ζωής τους.

Μετά τη νίκη τους στην Eurovision, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Μαριούπολη το επόμενο έτος. Η πόλη βρίσκεται σήμερα σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρωσικά χέρια.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

Weather&go!

  • Tue

    25°C

  • Wed

    23°C

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    21°C