Jennifer Lopez: «Είμαι υπερήφανη που είμαι Λατίνα – Με έκανε να νιώθω ξεχωριστή»

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 6:34 μ.μ.

«Είμαι η Jennifer Lopez από το Μπρονξ και οι γονείς μου είναι Πορτορικανοί, είμαι Πορτορικανή».

Η Jennifer Lopez δηλώνει υπερήφανη για τις λατινοαμερικανικές ρίζες της.

Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο γιόρτασε τον Μήνα Ισπανικής Κληρονομιάς και στις 17 Σεπτεμβρίου μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Raising Latina Voices» σε περισσότερες από 400 Λατίνες επιχειρηματίες για το φιλανθρωπικό έργο της Limitless Labs, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για την ενδυνάμωση των μικρών επιχειρήσεων που ανήκουν σε Λατινοαμερικανίδες.

«Αυτό που είδα μεγαλώνοντας ήταν ότι ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για ανθρώπους σαν εμένα, Λατίνους με χαμηλό εισόδημα, ειδικά για τις γυναίκες, να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια», είπε η Jennifer Lopez στο πλήθος.

«Στην πραγματικότητα, διατηρούμε εξήντα τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πάρουμε δάνεια από τις εθνικές τράπεζες, και αυτό είναι θεμελιωδώς άδικο και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό, και έκανε την υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου να μοιάζει εν μέρει κούφια. Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να το αλλάξουμε αυτό», συνέχισε.

Η Jennifer Lopez εγγυήθηκε ότι «θα κάνει αυτή την υπόσχεση πραγματικότητα για όλους» και θα διασφαλίσει ότι «οι άνθρωποι που είναι σαν εμένα ή προέρχονται από μέρη σαν αυτά από τα οποία κατάγομαι θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να δανειστούν χρήματα για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

«Μην τα παρατάτε ποτέ. Ακούστε αλλά να είστε δυνατοί. Να είστε ευγενικοί αλλά να είστε αποφασιστικοί. Να είστε γενναιόδωροι αλλά να είστε ακλόνητοι. Να είστε στοργικοί αλλά να είστε επαγγελματίες. Να είστε ανοιχτοί αλλά να έχετε όρια. Πάνω απ’ όλα, να είστε ειλικρινής. Δεν χρειαζόμαστε ελεημοσύνη, χρειαζόμαστε βοήθεια», πρόσθεσε.

Από την αρχή της καριέρας της, η Jennifer Lopez εκπροσωπεί με υπερηφάνεια τις ρίζες της από το Πουέρτο Ρίκο. Η 53χρονη τραγουδίσρτρια αναγνωρίζει ότι η μητέρα της, Guadalupe Rodríguez, και η οικογένειά της την έμαθαν να αποδέχεται τις διαφορές της από νωρίς στην καριέρα της, παρά τα στερεότυπα του Χόλιγουντ.

«Είναι απλά αυτό που ήμουν. Και νομίζω ότι η μητέρα μου και η οικογένειά μου με μεγάλωσαν ώστε να είμαι υπερήφανη γι’ αυτό που ήμουν», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο NBC στο περιθώριο της εκδήλωσης.

«Και έτσι, όταν μπήκα σε αυτούς τους κόσμους, όπως το Χόλιγουντ, όπου δεν αντιπροσωπευόμασταν καθόλου, αισθάνθηκα ξεχωριστή. Και έλεγα: “Ξέρετε κάτι; Είμαι Λατίνα. Είμαι η Jennifer Lopez από το Μπρονξ και οι γονείς μου είναι Πορτορικανοί, είμαι Πορτορικανή”», θυμήθηκε.

«Ήμουν απλά υπερήφανη γι’ αυτό. Και ήταν σημαντικό για εμένα, γιατί διαμόρφωσε πλήρως το ποια ήμουν. Με έκανε να νιώθω ξεχωριστή. Ένιωθα ξεχωριστή που ήμουν Λατίνα, επίσης, διαφορετική και καλή», εξήγησε.

«Ακόμα και το όλο, κατά κάποιο τρόπο, θέμα του σώματος ήταν μια τέτοια υπόθεση. Όλες ήταν σαν μοντέλα, λεπτές, ψηλές, ξανθιές, ξέρετε, όμορφες, μια ομορφιά, ένας συγκεκριμένος τύπος ομορφιάς, αλλά υπήρχαν και άλλοι τύποι ομορφιάς με τους οποίους μεγάλωσα», πρόσθεσε.

Η Jennifer Lopez μοιράστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την «καλύτερη συμβουλή» που έχει δώσει στα 14χρονα δίδυμα παιδιά της τον Max και την Emme: «Μπορείτε να γίνετε ό,τι πιστεύετε πως μπορείτε να γίνετε».

«Βρείτε το αυτό μέσα σας και μην τα παρατάτε. Μάθετε από ανθρώπους που το έχουν κάνει καλά, και στη συνέχεια πάρτε αυτές τις ιδέες και καινοτομήστε και βελτιώστε τις και κάντε τις δικές σας. Και ακούστε τους γονείς σας, δεν είμαστε τόσο άσχετοι όσο φαινόμαστε όταν είσαστε 14 ετών», σημείωσε.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • NEWS 24/7 Podcasts

    Γιατί εμφανίζεται καρκίνος σε τόσο νεαρές ηλικίες; #explainer

    Η Νίκη Μπάκουλη εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ένα φαινόμενο που απασχολεί την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Weather&go!

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    25°C