George Michael: Το τελευταίο έργο της ζωής του έρχεται στους κινηματογράφους

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 3:47 μ.μ.

Ένα ντοκιμαντέρ από τον George Michael για τον George Michael θα προβληθεί στους κινηματογράφους αυτό το καλοκαίρι.

Η Sony Music Entertainment και η Trafalgar Releasing ανακοινώνουν την πρεμιέρα του «George Michael Freedom Uncut», ενός ιδιαίτερα αυτοβιογραφικού ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με αφηγητή τον ίδιο τον George Michael.

Το «George Michael Freedom Uncut» θα προβληθεί στους κινηματογράφους παγκοσμίως την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο George Michael αποκαλύπτει ανοιχτά και ειλικρινά τις δύο διαφορετικές πλευρές της ζωής του: την πολύ δημόσια καριέρα του στη μουσική και την ιδιωτική προσωπική ζωή του, την οποία οι κάμερες δεν είδαν ποτέ πραγματικά.

Ο George Michael συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό και αφοσιώθηκε στα γυρίσματα αυτού του ντοκιμαντέρ πριν από τον τραγικό θάνατό του το 2016, γεγονός που καθιστά το «George Michael Freedom Uncut» μία απίστευτα ξεχωριστή μεταθανάτια κυκλοφορία και έναν οδυνηρό και συγκινητικό φόρο τιμής στην κληρονομιά του.

Η ταινία εμβαθύνει στην ταραχώδη περίοδο μετά το «Faith» που οδήγησε στη δημιουργία του «Listen Without Prejudice: Vol 1» του 1990.

Σε αυτή την κομβική περίοδο της ζωής του, ο George Michael καταφέρνει να παλέψει για την καλλιτεχνική ελευθερία του και να δείξει το δρόμο στους άλλους καλλιτέχνες. Γνωρίζει τον πρώτο του πραγματικό έρωτα, τον Anselmo Feleppa, και περνάει τόσο την οδύνη του πρόωρου και τραγικού θανάτου του Anselmo από μία ασθένεια που σχετιζόταν με το AIDS όσο και την ισοπεδωτική απώλεια της μητέρας του.

Το «George Michael Freedom Uncut» είναι επίσης μία θαυμάσια υπενθύμιση της εξέχουσας μουσικής ευφυΐας του George Michael κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Wham! και καθ’ όλη τη διάρκεια της σόλο καριέρας του.

Η ταινία περιλαμβάνει διαχρονικά ντουέτα με αγαπημένους καλλιτέχνες του George Michael και εξετάζει πώς επηρέασε το πολιτιστικό τοπίο της γενιάς του ως ένας από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως όλων των εποχών.

Επίσης περιλαμβάνει αποκλειστικό προσωπικό αρχειακό υλικό και αδημοσίευτο υλικό από ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά βίντεο στην ιστορία της μουσικής, το «Freedom! ’90», σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ David Fincher. Το μουσικό βίντεο έγινε πρόσφατα remastered σε 4K και θα προβληθεί ολόκληρο πριν από την ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Austin – και καλύτερος φίλος του George Michael – σχολιάζει: «Αυτή η ταινία είναι η τελευταία δουλειά του George. Με αφήγηση του ίδιου του George, είναι ολόκληρη η ιστορία. Ο George Michael ήταν ένας καλλιτέχνης που έδωσε έμπνευση και του οποίου η ιστορία αξίζει να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη παγκοσμίως».

Ο Tom Mackay, Πρόεδρος Premium Περιεχομένου στη Sony Music Entertainment, δηλώνει: «Προς τιμήν των γενεθλίων του George αυτόν τον Ιούνιο, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον David Austin και τους συνεργάτες μας στην Trafalgar Releasing για να δώσουμε στους θαυμαστές μας μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην εξαιρετική ζωή του τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής».

Ο Marc Allenby, Διευθύνων Σύμβουλος της Trafalgar Releasing, προσθέτει: «Είμαστε υπερήφανοι που φέρνουμε το τελευταίο έργο του George Michael στη μεγάλη οθόνη με αυτό το παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός. Καθώς πρόκειται για έναν καλλιτέχνη του οποίου η μουσική συνεχίζει να έχει απήχηση σε όλες τις γενιές, η εκδήλωση αυτή θα είναι ένας κατάλληλος φόρος τιμής στη ζωή και την καριέρα του George, δίνοντας στους θαυμαστές του την ευκαιρία να γιορτάσουν συλλογικά στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο».

Λεπτομέρειες σχετικά με τις χώρες και τους κινηματογράφους που θα λάβουν μέρος στην προβολή του «George Michael Freedom Uncut» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα georgemichaelfreedomuncut.com στις 27 Απριλίου, ενώ την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων για το παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Το Βήμα Σήμερα

    Ποιος πραγματικά ήταν ο Λόρδος Μπάιρον

    Ο Μάρκος Καρασαρίνης, αρχισυντάκτης και αρθρογράφος στα ένθετα «Νέες Εποχές» και «Βιβλία» του Βήματος, περιγράφει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Λόρδου Μπάιρον και τη σχέση του με την Ελλάδα, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατό του.

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    20°C