Forbes: Rihanna, JAY-Z και Kanye West στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 - 5:43 μ.μ.

Σε 2.668 ανέρχονται φέτος οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη – Έχουν συνολική περιουσία 12,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Rihanna, ο JAY-Z και ο Kanye West συγκαταλέγονται στην ετήσια λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχος του πλανήτη.

Στο Νο. 1.513 της κατάταξης εμφανίζεται ο Kanye West με εκτιμώμενη περιουσία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην επικερδή συνεργασία του με την Adidas για το brand Yeezy και τη μακροχρόνια συμφωνία του με την Gap.

Ο Ye ανέβηκε πάνω από 200 θέσεις στην κατάταξη του Forbes μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Η Rihanna βρίσκεται στο νούμερο 1.729 της ετήσιας λίστας με περιουσία 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο. Επίσης είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος από τη νησιωτική χώρα των Μπαρμπάντος.

Αν και είναι περισσότερο διάσημη για τη μουσική της καριέρα, η Rihanna απέκτησε μία θέση ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους λόγω της συμμετοχής της κατά 50% στο brand καλλυντικών Fenty Beauty, το οποίο κατέχει από κοινού με τον όμιλο πολυτελών προϊόντων LVMH-.

Της ανήκει επίσης περίπου το 30% της σειράς εσωρούχων Savage X Fenty, η οποία συγκέντρωσε χρηματοδότηση 125 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο και τώρα φέρεται να εξετάζει την είσοδο της στο χρηματιστήριο.

Ο JAY-Z, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της hip-hop, ακολουθεί στο νούμερο 2.076 με ένα χαρτοφυλάκιο 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει την αυτοκρατορία της Roc Nation.

Στην περιουσία του συνυπολογίζονται τα έσοδά του από την πώληση της υπηρεσίας streaming Tidal στην εταιρεία Square του συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey και της σαμπάνιας Armand de Brignac στην LVMH.

Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη βρίσκεται ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αγόρασε το 9,2% του Twitter έναντι περίπου 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του επιχειρηματία που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική υπολογίζεται σε 219 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της Amazon, Jeff Bezos, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της ετήσιας λίστας του Forbes με περιουσία 171 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κατάλογος των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη συρρικνώνεται. Στη λίστα του Forbes εμφανίστηκαν πέρυσι 2.755 άνθρωποι, ενώ φέτος οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ανέρχονται σε 2.668.

Η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη που εμφανίζονται φέτος στη λίστα του Forbes υπολογίζεται στα 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μειωμένο σε σύγκριση με το περσινό ρεκόρ των 13,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η χώρα του πλανήτη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι οι ΗΠΑ, η οποία 735 δισεκατομμυριούχους πολίτες, 11 περισσότερους από την προηγούμενη χρονιά.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Τι μου τη χάρισες αυτή τη μονταζιέρα (Επεισόδιο 21ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Thu

    24°C

  • Fri

    23°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    23°C

  • Mon

    24°C