Eurovision 2023: Αυτές είναι οι δύο τελικές πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση του διαγωνισμού

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:06 μ.μ.

Η πόλη που θα διοργανώσει την Eurovision 2023 θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων

Το BBC ανακοίνωσε ότι η Γλασκώβη και το Λίβερπουλ είναι οι δύο τελικές πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Αύγουστο είχε αποκαλυφθεί ότι υποψηφιότητα για τη φιλοξενία της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους της φετινής νικήτριας Ουκρανίας είχαν καταθέσει επτά πόλεις: Μπέρμιγχαμ, Γλασκώβη, Λιντς, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Νιούκαστλ και Σέφιλντ.

Μετά από μία λεπτομερή διαδικασία αξιολόγησης οι επτά πόλεις μειώθηκαν σε δύο. Θα ακολουθήσουν περισσότερες συζητήσεις με τις τοπικές αρχές της Γλασκώβης και του Λίβερπουλ και η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ευχαρίστησε σε δήλωσή του τις υποψήφιες πόλεις.

«Η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά και τις επτά βρετανικές πόλεις που κατέβαλαν τόση προσπάθεια και ενθουσιασμό για την υποψηφιότητά τους να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους εκ μέρους της Ουκρανίας. Εκτιμούμε πολύ τη συνεργασία τους και την ποιότητα και τη δημιουργικότητα όλων των υποψηφιοτήτων που λάβαμε», είπε.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι η πιο σύνθετη τηλεοπτική παραγωγή στον κόσμο με πολύ συγκεκριμένες υλικοτεχνικές απαιτήσεις για τη φιλοξενία περίπου 40 αποστολών και χιλιάδων συνεργείων, εθελοντών, δημοσιογράφων και θαυμαστών», συνέχισε.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι δύο τελευταίες πόλεις μας είναι οι πλέον κατάλληλες για να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας για να επιλέξουμε εκείνη που θα διοργανώσει το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στον κόσμο τον ερχόμενο Μάιο», ανέφερε.

Ο Phil Harrold, πρόεδρος της επιτροπής του BBC για την επιλογή της διοργανώτριας πόλης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο ποιότητας των πόλεων που κατέθεσαν υποψηφιότητα και τόνισε ότι η Eurovision του 2023 θα αντικατοπτρίζει τη νίκη της Ουκρανίας στον φετινό διαγωνισμό.

«Ευχαριστούμε και τις επτά πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που απέδειξαν τον ενθουσιασμό και το πάθος για τη Eurovision που υπάρχει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Εντυπωσιαστήκαμε απίστευτα από την ποιότητα και τη δημιουργικότητα όλων των υποψηφιοτήτων των πόλεων, σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πεδίο», είπε.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα πολύ σύνθετο γεγονός και το Λίβερπουλ και η Γλασκώβη έχουν την ισχυρότερη συνολική προσφορά. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας μαζί τους για να αποφασίσουμε ποια θα είναι τελικά η διοργανώτρια πόλη», πρόσθεσε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision του 2023 θα αντικατοπτρίζει αφενός τη νίκη της Ουκρανίας και αφετέρου θα είναι ένα γεγονός στο οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Sam Ryder και το τραγούδι «Spaceman» στη φετινή διοργάνωση, κλήθηκε να φιλοξενήσει την Eurovision 2023 αντί της εμπόλεμης Ουκρανίας, η οποία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania».

Η τελική απόφαση για την πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία θα διοργανωθεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 2023 θα ληφθεί από το BBC σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • The Criminal Makeup

    103: Creepy Gym Teacher Grooms Teenage Student... Before Trying to KILL HER - Sam Shelton

Weather&go!

  • Thu

    23°C

  • Fri

    21°C

  • Sat

    23°C

  • Sun

    25°C