Eurovision 2022: Στον Πρώτο Ημιτελικό η Ελλάδα – Τα αποτελέσματα της κλήρωσης των ημιτελικών

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 - 12:31 μ.μ.

Στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2022 θα διαγωνιστεί η Ελλάδα.

Η κλήρωση των ημιτελικών του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022 πραγματοποιήθηκε στο «Madama Palace» του Τορίνο το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε στο Τορίνο η χαρακτηριστική αλυσίδα κλειδιών της διοργάνωσης, που ζυγίζει πάνω από 30 κιλά και φέρει κλειδιά που αντιστοιχούν στις πόλεις που διοργάνωσαν το διαγωνισμό τα τελευταία έτη.

Η κλήρωση των ημιτελικών μεταδόθηκε από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube με οικοδεσπότες την παρουσιάστρια Carolina Di Domenico και τον ηθοποιό Mario Acampa.

Στην κλήρωση καθορίστηκε ο ημιτελικός (και το σκέλος του ημιτελικού) στον οποίο πρόκειται να διαγωνιστούν οι 41 χώρες που θα λάβουν μέρος στον 66ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στο «PalaOlimpico» του Τορίνο.

Η Ελλάδα με εκπρόσωπο την 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη –  ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό όνομά της – θα εμφανιστεί στο δεύτερο μέρος του Πρώτου Ημιτελικού της Eurovision 2022, που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου. Το τραγούδι της Ελλάδας αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

Η Κύπρος, της οποίας ο εκπρόσωπος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, θα εμφανιστεί στο πρώτος μέρος του Δεύτερου Ημιτελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου.

Οι «Big 5» χώρες του διαγωνισμού, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Ιταλία δεν διαγωνίζονται στους ημιτελικούς, αλλά αποφασίστηκε μέσω κλήρωσης σε ποιο από τα δύο ημιτελικούς θα μπορεί να ψηφίσει η κάθε χώρα.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς θα αποφασιστεί από τους παραγωγούς σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η Marinella Soldi, πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Rai της Ιταλίας, η οποία ήταν παρούσα στην κλήρωση, δήλωσε: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα φεστιβάλ τραγουδιού για τους Ευρωπαίους νέους, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει παγκόσμια διάσταση».

«Το Rai είναι υπερήφανη που διοργανώνει τη διοργάνωση του 2022, η οποία θα είναι ένα τεράστιο γεγονός για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα προσεγγίσει ένα κοινό 200 εκατομμυρίων ανθρώπων με ένα τηλεοπτικό σόου γεμάτο με τεχνολογία αιχμής και θα προσεγγίσει τους νέους σε όλο τον κόσμο μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών δημόσιων μέσων ενημέρωσης», συνέχισε.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα εφαλτήριο για την καταξίωση, όπως έδειξε η διεθνής επιτυχία που σημείωσαν οι Måneskin, νικητές της τελευταίας διοργάνωσης. Χάρη σε αυτούς σήμερα είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η χώρα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση», ανέφερε.

«Ελπίζω η Eurovision 2022 να έχει το ίδιο πνεύμα και την ίδια ενέργεια με αυτό το σπουδαίο ιταλικό συγκρότημα, που με το πάθος, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της μουσικής του κατέκτησε τον κόσμο. Είμαστε ευτυχείς που θα φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση στο Τορίνο, το λίκνο της ιταλικής τηλεόρασης, μια πόλη που φιλοξενεί μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και είναι έτοιμη να υποδεχτεί ανθρώπους από όλο τον κόσμο», κατέληξε.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης των ημιτελικών

Πρώτος Ημιτελικός (10 Μαΐου)

Πρώτο μέρος

Αλβανία
Βουλγαρία
Ελβετία
Λετονία
Λιθουανία
Μολδαβία
Ολλανδία
Ουκρανία
Σλοβενία

Δεύτερο μέρος

Αρμενία
Αυστρία
Δανία
Ελλάδα
Ισλανδία
Κροατία
Νορβηγία
Πορτογαλία
Ρωσία

Δεύτερος Ημιτελικός (12 Μαΐου)

Πρώτο μέρος

Άγιος Μαρίνος
Αζερμπαϊτζάν
Αυστραλία
Γεωργία
Ισραήλ
Κύπρος
Μάλτα
Φινλανδία

Δεύτερο μέρος

Βέλγιο
Βόρεια Μακεδονία
Εσθονία
Ιρλανδία
Μαυροβούνιο
Πολωνία
Ρουμανία
Σερβία
Σουηδία
Τσεχία

Μόνο 10 χώρες από κάθε ημιτελικό θα πάρουν το εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2022, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου στο «PalaOlimpico» του Τορίνο.

Παρακολουθήστε την κλήρωση των ημιτελικών της Eurovision 2022:

ΠΗΓΗ:hit-channel.com

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    The Happy Pod: Viral ballet boy back in the spotlight

    The happiest stories in the world - our weekly collection

Weather&go!

  • Sat

    20°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    21°C

  • Tue

    25°C

  • Wed

    24°C