Elton John: «Ήταν σημαντικό για εμένα να αποχωρήσω με ψηλά το κεφάλι»

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 7:33 μ.μ.

«Δεν έχω παίξει και τραγουδήσει ποτέ τόσο καλά στη ζωή μου, για τόσο πολύ καιρό».

Ο Elton John μίλησε για την περιοδεία του «Farewell Yellow Brick Road» και εξήγησε γιατί η συναυλία του στο Dodger Stadium ήταν μία στιγμή που έκλεισε έναν κύκλο.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, ο Elton John διοργάνωσε στο Samuel Goldwyn Theater του Μπέβερλι Χιλς μία ειδική εκδήλωση για τα μέλη της Ακαδημίας Τηλεόρασης, όπου γιόρτασε την επιτυχία της ζωντανής μετάδοσης της τελευταίας συναυλίας της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στη Βόρεια Αμερική μέσα από το Disney+ τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είμαι τόσο επικριτικός με τον εαυτό μου. Δεν έχω παίξει και τραγουδήσει ποτέ τόσο καλά στη ζωή μου, για τόσο πολύ καιρό. Και το εννοώ πραγματικά ειλικρινά αυτό», σχολίασε ο Elton John για την εμφάνισή του στο Dodger Stadium.

«Ήταν τόσο σημαντικό να φύγω με πραγματικά ψηλά το κεφάλι», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «δεν ήθελε να αποχωρήσει όταν θα έπεφτε».

«Η σκέψη να αποχωρήσω ενώ είμαι στην κορυφή ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Αλλά ποτέ δεν ονειρεύτηκα… Ξέρετε, έχω κάνει πολλές περιοδείες. Δεν είμαι σαν τους Rolling Stone, που λείπουν για πέντε χρόνια, ή τους Metallica ή τον Bruce Springsteen», ανέφερε.

«Έρχονται και φεύγουν, και όταν επιστρέφουν, είναι τεράστιο. Πάντα βρισκόμουν σε περιοδεία, είτε με το συγκρότημά μου, είτε με μία ορχήστρα, είτε μόνος μου, είτε με τον Ray Cooper», συνέχισε.

Η επιλογή του Dodger Stadium για την τελευταία εμφάνισή του στη Βόρεια Αμερική ήταν επίσης συμβολική, καθώς εκεί έδωσε δύο συναυλίες που σημάδεψαν την καριέρα του το 1975.

Ο Elton είπε ότι «ήταν πολύ δυστυχισμένος και πολύ άρρωστος» τότε, αποκαλύπτοντας ότι «είχε πάρει υπερβολική δόση δύο ημέρες πριν».

«Βρίσκομαι σε ένα διαφορετικό στάδιο της ζωής μου. Ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος», διευκρίνισε ο Elton John, υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι την επόμενη εβδομάδα κλείνει τα 76 του χρόνια.

«Και αυτό γιατί οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει, ο τρόπος ζωής μου έχει αλλάξει. Όλα αφορούν τα παιδιά μου στο σπίτι, τον David και εμένα – και η δουλειά μου φροντίζει τον εαυτό της, αν τη φροντίζω εγώ», εξήγησε.

Μιλώντας για την ηλικία του, ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι επιβραδύνει παρά το γεγονός ότι έχει «την ενέργεια ενός 20χρονου».

Αφού σημείωσε ότι σε 14 χρόνια θα γίνει 90 ετών, είπε: «Η θνησιμότητα σου χτυπάει την πόρτα Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήθελα να σταματήσω (τις περιοδείες). Γιατί, ξέρετε, δεν υπάρχει πολύς χρόνος».

«Το γεγονός ότι τελείωσα στο Dodger Stadium κάνοντας τρεις συναυλίες, ενώ είμαι 75 ετών στο τέλος της καριέρας μου, ήταν όλα όσα θα μπορούσα να ονειρευτώ και ακόμα περισσότερα», σημείωσε.

Ο Elton John εξέφρασε την επιθυμία του να περάσει τώρα περισσότερο χρόνο με τους δύο γιους που μοιράζεται με τον σύζυγό του David Furnish, τον 10 ετών Elijah και τον 12 ετών Zachary και να τους δει να παντρεύονται.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

 • Το Βήμα Σήμερα

  ΣΥΡΙΖΑ: Όσα συνέβησαν στο συνέδριο που θα μείνει στην ιστορία

  Ο Άρης Ραβανός, πολιτικός συντάκτης στο Βήμα της Κυριακής και στο tovima.gr, μιλάει για τις εντάσεις, τις αποδοκιμασίες, τις ανατροπές και το λόγο που οδήγησε στην ακύρωση εκλογής νέου προέδρου. Οι κινήσεις Κασσελάκη και στελεχών και τι ρόλο έπαιξε ο Αλέξ

 • Του παππού μου τον χαβά, με τον Παντελή Καναράκη

  Οδοντίατρος

  Ο Έλληνας και ο οδοντίατρος. Πονεμένη ιστορία. Κι ο παππούς Αριστείδης τα λέει χύμα και τσουβαλάτα ακριβώς γι’ αυτό. Ο τροχός, η ένεση, το σφράγισμα, η εξαγωγή, η μασέλα και η καρέκλα του πόνου, Του παππού μου το χαβά τον έχουμε αυτή τη φορά μέσα σ’ ένα ο

 • Global News Podcast BBC

  Bolsonaro supporters protest over coup investigation

  Tens of thousands of Brazilians joined a rally in São Paulo

Weather&go!

 • Mon

  15°C

 • Tue

  18°C

 • Wed

  19°C

 • Thu

  19°C