David Bowie: Έρχεται η πρώτη επίσημη ταινία για τον θρύλο της μουσικής

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 8:24 μ.μ.

Η ταινία θα περιλαμβάνει περιλαμβάνει υλικό, ερμηνείες και τραγούδια που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας.

Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο σκηνοθέτης Brett Morgen θα δημιουργούσε το πρώτο εγκεκριμένο ντοκιμαντέρ για τον David Bowie.

Τώρα, τα δικαιώματα της ταινίας – με τον τίτλο «Moonage Daydream» – αποκτήθηκαν από τις Neon, Universal και HBO Documentary Films, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Η Neon θα κυκλοφορήσει το «Moonage Daydream» στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και προβολές της ταινίας σε IMAX κινηματογραφικές αίθουσες. Η Universal θα αναλάβει τη διεθνή κυκλοφορία της ταινίας, ενώ το HBO έχει τα δικαιώματα προβολής μέσω καλωδιακής τηλεόρασης και streaming την άνοιξη του 2023.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον επόμενο μήνα.

Aφηγητής στο «Moonage Daydream», το οποίο περιγράφεται ως μία «βιωματική κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους», είναι ο ίδιος ο David Bowie.

Η ταινία θα περιλαμβάνει υλικό, ερμηνείες και τραγούδια που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας.

Εκτός από την ένδοξη καριέρα του David Bowie στη μουσική, το ντοκιμαντέρ θα εμβαθύνει επίσης στο έργο του στο χορό, στη ζωγραφική, στη γλυπτική, στο κολάζ βίντεο και ήχου, στο σενάριο, στην υποκριτική και στο ζωντανό θέατρο.

Αν και έχει σίγουρα αποτελέσει το αντικείμενο πολλών ταινιών, το «Moonage Daydream» είναι το πρώτο έργο που έχει λάβει την έγκριση της οικογένειάς του.

Η χήρα του David Bowie, Iman, είχε εξηγήσει στο Variety τον δισταγμό της να εγκρίνει μια βιογραφική ταινία για τον εκλιπόντα καλλιτέχνη, λέγοντας: «Πάντα ρωτάμε ο ένας τον άλλον: “Θα το έκανε;”. Δεν θα το έκανε».

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ιστορικό του Brett Morgen κέρδισε την οικογένεια. Με το «Kurt Cobain: Montage of Heck» και το «Jane» ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ιδιωτικό υλικό για να δημιουργήσει ταινίες που μοιάζουν με κολάζ αντί για παραδοσιακά, επιφανειακά ντοκιμαντέρ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Brett Morgen απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία του David Bowie, συμπεριλαμβανομένων όλων των ηχογραφήσεών του και πολλών ωρών υλικού από τις εμφανίσεις του επί σκηνής σε φιλμ 35 χιλιοστών και 16 χιλιοστών.

Ο Brett Morgen έγραψε, σκηνοθέτησε, έκανε την παραγωγή και το μοντάζ του «Moonage Daydream».

Το soundtrack της ταινίας, το οποίο περιλαμβάνει 48 μουσικά κομμάτια από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις του David Bowie στο στούντιο, επιμελήθηκαν ο μακροχρόνιος παραγωγός του τραγουδιστή, Tony Visconti, ο mixer ήχου του «Bohemian Rhapsody», Paul Massey, και ο ηχολήπτης του «Ford v. Ferrari», David Giammarco.

Ο John Warhurst και η Nina Hartstone ηγήθηκαν του ηχητικού σχεδιασμού της ταινίας.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Έξω από το στόμα του Λάκη

    Λάκης Λαζόπουλος: Πού πήγαν τα 11 λεπτά; (Επεισόδιο 25ο)

    «Έξω από το στόμα του Λάκη» - Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Πέμπτη στις 19:00. Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα έρχεται

Weather&go!

  • Fri

    21°C

  • Sat

    24°C

  • Sun

    25°C

  • Mon

    24°C

  • Tue

    26°C