Daft Punk: Ο Thomas Bangalter αποκαλύπτει το πρόσωπό του – Και ανακοινώνει σόλο άλμπουμ

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 9:09 μ.μ.

Το πρώτο σόλο άλμπουμ του Thomas Bangalter μετά από δύο δεκαετίες.

Ο Thomas Bangalter, ένα από τα δύο μέλη του πρωτοποριακού γαλλικού διδύμου ηλεκτρονικής μουσικής των Daft Punk, ανακοίνωσε το πρώτο του ορχηστρικό σόλο άλμπουμ και αποκάλυψε το πρόσωπό του, έστω και με τη μορφή ενός ρεαλιστικού σκίτσου.

Οι Daft Punk κρατούσαν ως γνωστόν κρυφά τα πρόσωπά τους, καθώς έδιναν συναυλίες και έκαναν δημόσιες εμφανίσεις φορώντας περίτεχνα κράνη που έγιναν εμβληματικά και συνώνυμα της εικόνας τους.

Στις αρχές της καριέρας τους ως ντουέτο, ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo είχαν δώσει στη δημοσιότητα κάποιες θολές φωτογραφίες τους, αλλά γρήγορα υιοθέτησαν έναν αέρα μυστηρίου όσον αφορά την ταυτότητά τους.

Το νέο άλμπουμ του Thomas Bangalter έχει τον τίτλο «Mythologies» και θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου από την Erato/Warner Classics.

Είναι έργο που αρχικά παραγγέλθηκε από τον χορογράφο Angelin Preljocaj για το ομώνυμο μπαλέτο του και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Orchestre National Bordeaux Aquitaine του Μπορντό της Γαλλίας.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία μεταξύ του Ballet Preljocaj και της Orchestre National Bordeaux Aquitaine, η οποία παρουσίασε τη μουσική του Thomas Bangalter υπό τη διεύθυνση του Romain Dumas.

Το μπαλέτο είναι μία εξερεύνηση των σύγχρονων τελετουργιών, καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι θεμελιώδεις μύθοι διαμορφώνουν τη συλλογική φαντασία.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η μουσική του Thomas Bangalter για το «Mythologies» δεν βασίζεται στο ηλεκτρονικό και dance μουσικό υπόβαθρό του.

Στην πραγματικότητα, ο Preljocaj φέρεται να τον προσέγγισε για το έργο ακριβώς όταν ο Bangalter επιθυμούσε διακαώς να γράψει ένα έργο για μία ορχήστρα. Στο έργο διάρκειας 90 λεπτών, ο συνιδρυτής των Daft Punk «δείχνει ελάχιστο σεβασμό στα συμβατικά στιλιστικά όρια» και αξιοποιεί την αγάπη του για την μπαρόκ μουσική, προσθέτοντας ίχνη του αμερικανικού μινιμαλισμού.

Η ιστορία του «Mythologies» ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, όταν ο Angelin Preljocaj κάλεσε τον Thomas Bangalter να γράψει τη μουσική για ένα νέο έργο που θα αποτελούσε το αποκορύφωμα μίας πολυετούς συνεργασίας με την Εθνική Όπερα του Μπορντό.

Το έργο επρόκειτο να παρουσιαστεί από δέκα χορευτές από την ομάδα μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Μπορντό και άλλους δέκα χορευτές από την ομάδα του Preljocaj, καθώς και από την ορχήστρα της όπερας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Thomas Bangalter έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία soundtracks. Έχει γράψει τη μουσική για τη λετονική ταινία «Riga (Take 1)» του 2017, την ταινία τρόμου «Climax» του Gaspar Noé το 2018 και τη γαλλική ταινία «En Corps» του 2022, η οποία, συμπτωματικά, έχει ως θέμα μία χορεύτρια μπαλέτου.

Έχει επίσης ασχοληθεί σε μικρό βαθμό με την παραγωγή για καλλιτέχνες όπως οι Arcade Fire και ο Matthieu Chedid, ο οποίος δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά με το ψευδώνυμο -M-.

Το 2021, ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo ανακοίνωσαν ότι οι Daft Punk διαλύονται μετά από μία εμβληματική πορεία 28 ετών στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, το συγκρότημα ήταν ήδη ανενεργό για οκτώ χρόνια, αφού κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, «Random Access Memories», το 2013.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Man sets himself ablaze outside Trump trial

    Bystanders and officers put out the flames with coats and fire extinguishers

Weather&go!

  • Sat

    21°C

  • Sun

    22°C

  • Mon

    22°C

  • Tue

    24°C