Brad Pitt και Nick Cave εκθέτουν μαζί τα έργα τους σε έκθεση γλυπτικής

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:51 μ.μ.

Ο Brad Pitt και ο Nick Cave παρουσίασαν για πρώτη φορά τα έργα τους.

Ο Brad Pitt πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια των πρώτων του γλυπτών σε μια φινλανδική γκαλερί τέχνης μαζί με τον Αυστραλό τραγουδιστή Nick Cave.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο Brad Pitt παρουσίασε την πρώτη του δημόσια έκθεση τέχνης στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén στο Τάμπερε, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας. Η παρουσίαση ήταν μέρος μίας μεγαλύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago.

Στα εννέα έργα του Brad Pitt που παρουσιάστηκαν στην έκθεση περιλαμβάνονταν ένας χυτός γύψινος πίνακας ο οποίος «απεικονίζει μία ανταλλαγή πυροβολισμών» και μία σειρά από γλυπτά σε σχήμα σπιτιών που έχουν δεχθεί πυρά με διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών.

Εν τω μεταξύ, ο Nick Cave παρουσίασε μία σειρά από κεραμικά ειδώλια που απεικονίζουν «τη ζωή του Διαβόλου σε 17 σταθμούς» και αντικατοπτρίζουν το ενδιαφέρον που τρέφει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του για τη θρησκεία και τη μυθολογία.

«Για τον Nick και για εμένα αυτός είναι ένας νέος κόσμος και η πρώτη μας είσοδος. Απλώς μοιάζει σωστό», δήλωσε ο Brad Pitt στο φινλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle στα εγκαίνια της έκθεσης.

Μιλώντας για τα γλυπτά του, ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Για εμένα, αφορούν τον αυτοστοχασμό. Αφορά το πού έχω κάνει λάθος στις σχέσεις μου, πού έχω κάνει λάθος, πού είμαι συνένοχος.

«Γεννήθηκαν από την απόκτηση αυτού που ονομάζω ριζική απογραφή του εαυτού μου, να γίνω πραγματικά βάναυσα ειλικρινής με τον εαυτό μου και να λάβω υπόψη μου αυτούς που μπορεί να έχω πληγώσει, στιγμές που απλά έχω κάνει λάθος», εξήγησε.

Ο Brad Pitt φέρεται να ασχολήθηκε με την αγγειοπλαστική μετά το διαζύγιό του από την Angelina Jolie το 2016.

Τον Αύγουστο, δήλωσε στο GQ ότι θεωρούσε την ενασχόλησή του με την κεραμική όχι ως τέχνη, αλλά ως ένα «σόλο, πολύ ήσυχο, πολύ χειροπιαστό άθλημα».

Ο Nick Cave, εν τω μεταξύ, σπούδασε ζωγραφική στη Μελβούρνη πριν αποφασίσει να εγκαταλείψει τη σχολή του για να επικεντρωθεί στη μουσική. Αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση των κεραμικών γλυπτών του σε έκθεση.

Σχετικά με την αιφνιδιαστική συμμετοχή του 58χρονου ηθοποιού και του 64χρονου τραγουδιστή στην έκθεση, ο δήμαρχος του Τάμπερε δήλωσε ότι ήταν «συναρπαστικό που είχαμε μία νέα και διαφορετική καλλιτεχνική πλευρά του Nick Cave και του Brad Pitt».

ΠΗΓΗ:

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • Global News Podcast BBC

    Oceans suffer from record breaking year of heat

    Sea temperatures broke records every day over the past year

Weather&go!

  • Wed

    25°C

  • Thu

    21°C

  • Fri

    20°C

  • Sat

    22°C

  • Sun

    25°C