Το TikTok δοκιμάζει ένα Chatbot AI που ονομάζεται Tako

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 - 3:21 μ.μ.

Το TikTok είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει ένα chatbot με το όνομα Tako, το οποίο μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να συνομιλεί με χρήστες της εφαρμογής, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που είδε το Bloomberg.

Όταν ρωτήθηκε για τη λειτουργία, ένας εκπρόσωπος είπε ότι δοκιμάζει νέους τρόπους για να ενεργοποιήσει την αναζήτηση και την ανακάλυψη στο TikTok σε επιλεγμένες αγορές.

Εξερευνούμε πάντα νέες τεχνολογίες που προσθέτουν αξία στην κοινότητά μας, σημείωσε ο εκπρόσωπος. Ανυπομονούμε να μάθουμε από την κοινότητά μας καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές μέρος που διασκεδάζει, εμπνέει δημιουργικότητα και προωθεί τον πολιτισμό.

Το TikTok ακολουθεί τεχνολογικούς ομολόγους όπως η Snap Inc., η Microsoft Corp. και η Google στην ανάπτυξη chatbot και άλλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Η δοκιμή του Tako είναι επί του παρόντος διαθέσιμη σε μικρό αριθμό εργαζομένων, σύμφωνα με τον Daniel Buchuk, αναλυτή στην Watchful, μια εταιρεία που παρακολουθεί τις δοκιμές ανάπτυξης εφαρμογών για ανταγωνιστές.

Προς το παρόν, το Tako εμφανίζεται ως ένα μικρό εικονίδιο σαν φάντασμα στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της εφαρμογής. Αφού πατήσουν αυτό το εικονίδιο, οι χρήστες οδηγούνται σε μία συνομιλία, όπου μπορούν να κάνουν ερωτήσεις. Ο Buchuk είπε στο Bloomberg ότι το Tako μπορεί επίσης να παρέχει συστάσεις για περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των χρηστών.

Το Tako είναι ένα πειραματικό chatbot, γράφει μια οθόνη σε ένα από τα στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν στο Bloomberg. Μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να συνομιλήσει μαζί σας.

Φωτ.: Bloomberg

Φωτ.: Bloomberg© Παρέχεται από: Money Review

Το Tako είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες TikTok άνω των 18 ετών, πρόσθεσε ο Buchuk.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να διαγράψουν τα δεδομένα τους, αλλά προειδοποιούνται να μην μοιράζονται προσωπικά στοιχεία με το chatbot. Τους συμβουλεύουμε επίσης να μην βασίζονται αποκλειστικά στο bot για τις ιατρικές, νομικές ή οικονομικές συμβουλές του επειδή τα σχόλια από το Tako δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να μην είναι αληθή ή ακριβή, υπογράμμισε.

Συνολικά, το Tako θα επιτρέψει στο TikTok να αποκτήσει όλο και πιο ακριβή δεδομένα για να παρέχει εξατομικευμένο και εξαιρετικά στοχευμένο περιεχόμενο σε μεμονωμένους χρήστες, είπε ο Buchuk, προσθέτοντας ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το TikTok.

moneyreview.gr

Περισσότερα NEWS

Podcasts

 • Global News Podcast BBC

  Iranian rapper's death sentence overturned

  Toomaj Salehi was sentenced to death for supporting anti-government protests

Weather&go!

 • Sun

  37°C

 • Mon

  35°C

 • Tue

  36°C

 • Wed

  35°C