Τι ανατριχιαστικό συμβαίνει στα Απαλάχια όρη και το Tiktok έχει πάρει φωτιά;;

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 9:21 π.μ.

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που φτιάχνουν Tik Tok βίντεο και δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πόσο τρομακτικά και ανατριχιαστικά είναι τα Απαλάχια Όρη;

Υπάρχει μια συγκεκριμένη χρήστης στην πλατφόρμα που ζει σε αυτά τα βουνά, η οποία συζητά πώς ασφαλίζει το σπίτι της πριν δύσει ο ήλιος… Στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται για κάποια πλάκα ή μια θεωρία συνωμοσίας, όμως κάτι άλλο γίνεται στα βουνά της Αμερικής.

Τα υπερφυσικά πλάσματα που λέγεται ότι περιφέρονται σε αυτά τα δάση είναι στενά συνδεδεμένα με το τοπίο, το οποίο είναι παλαιότερο από το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στη Γη.

Τα Απαλάχια Όρη, που εκτείνονται στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελούν ένα πλούσιο ψηφιδωτό λαογραφίας, ιστορίας και φυσικής ομορφιάς. Μέσα σε αυτό το απόκρημνο έδαφος βρίσκεται μια πληθώρα μύθων, συμπεριλαμβανομένων των ιστοριών του υπερφυσικού και του στοιχειωμένου. Από τις ομιχλώδεις κορυφές έως τα πυκνά δάση, η περιοχή των Αππαλαχίων έχει εμπνεύσει γενιές αφηγητών να πλέξουν ιστορίες από απόκοσμες συναντήσεις, φασματικές θεάσεις και μυστηριώδη γεγονότα.

Ένα από τα πιο διάσημα παραμύθια από τα Απαλάχια Όρη είναι αυτή των Brown Mountain Lights. Βρίσκονται κοντά στις πόλεις Morganton και Linville στη Βόρεια Καρολίνα, αυτά τα μυστηριώδη φώτα έχουν μπερδέψει τους κατοίκους και τους επισκέπτες για αιώνες. Τα φώτα που περιγράφονται ως τρεμοπαίζουσες σφαίρες διαφόρων χρωμάτων, εμφανίζονται σποραδικά κατά μήκος της κορυφογραμμής του Brown Mountain, χορεύοντας και περνώντας μέσα στο σκοτάδι. Παρά τις πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες και θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευσή τους, η αληθινή φύση των Brown Mountain παραμένει μυστήριο, τροφοδοτώντας εικασίες για υπερφυσικές δυνάμεις.

 

Εκτός από τα Brown Mountain Lights, πολλές άλλες τοποθεσίες στα Απαλάχια Όρη λέγεται ότι στοιχειώνονται από ανήσυχα πνεύματα. Απόμακρες καμπίνες, ξεχασμένα νεκροταφεία και ελικοειδή ορεινά μονοπάτια όπου φημολογείται ότι συχνάζουν φαντάσματα και απόκοσμες οντότητες. Πολλές ιστορίες ταξιδιωτών που συναντούν περίεργες φιγούρες σε μοναχικούς δρόμους, ακούνε βήματα φαντασμάτων στο δάσος ή γίνονται μάρτυρες ανεξήγητων φαινομένων στις κοιλάδες που καλύπτονται από την ομίχλη.

Μια τέτοια περιβόητη τοποθεσία είναι το περίφημο σπήλαιο Bell Witch στο Άνταμς του Τενεσί, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Αππαλαχίων. Σύμφωνα με το μύθο, το σπήλαιο στοιχειώνεται από το εκδικητικό πνεύμα της Kate Batts, γνωστής και ως Bell Witch, η οποία βασάνιζε την οικογένεια Bell στις αρχές του 19ου αιώνα. Οι επισκέπτες του σπηλαίου αναφέρουν αισθήματα ανησυχίας, κρύα σημεία, ακόμη και ακρόαση ασώματων φωνών που αντηχούν από τα βάθη του σπηλαίου.

Πέρα από μεμονωμένες τοποθεσίες, τα ίδια τα Απαλάχια Όρη είναι συχνά εμποτισμένα με μια αίσθηση μυστηρίου και αρχαίας ενέργειας. Τα πυκνά δάση, οι βραχώδεις εκβολές και οι κρυμμένες κοιλότητες μοιάζουν να κρύβουν μυστικά που ψιθυρίζονται από τον άνεμο και κρύβονται στις σκιές. Οι ιθαγενείς φυλές της Αμερικής, όπως οι Τσερόκι, έχουν από καιρό σεβαστεί αυτά τα βουνά ως ιερά, πιστεύοντας ότι κατοικούνται από ισχυρά πνεύματα και φύλακες της γης.

Στη σύγχρονη εποχή, η γοητεία των στοιχειωμένων Απαλαχίων βουνών συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τους εξερευνητές, τους τυχοδιώκτες και τους λάτρεις των παραφυσικών. Αμέτρητα βιβλία, ντοκιμαντέρ και ιστότοποι είναι αφιερωμένα στην τεκμηρίωση των υπερφυσικών φαινομένων που αναφέρονται σε όλη την περιοχή, διασφαλίζοντας ότι τα μυστήρια των Απαλαχίων βουνών θα διαρκέσουν για τις επόμενες γενιές.

Είτε πιστεύει κανείς στο υπερφυσικό είτε όχι, τα στοιχειωμένα Απαλάχια Όρη χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της δύναμης της λαογραφίας και της ανθρώπινης γοητείας με το άγνωστο. Ανάμεσα στη μαγευτική θέα και τα τραχιά τοπία, τα πνεύματα του παρελθόντος παραμονεύουν, υφαίνουν τις ιστορίες τους στον ιστό της γης, διασφαλίζοντας ότι τα μυστήρια των Απαλαχίων θα συνεχίσουν να ιντριγκάρουν και να εμπνέουν όσους τολμούν να μπουν στα σκιερά βάθη τους.

 

Περισσότερα NEWS

Podcasts

 • NEWS 24/7 Podcasts

  Θα είναι για το Ισραήλ ένας πόλεμος που δεν θα τελειώσει ποτέ;

  Ο Σωτήρης Ρούσσους εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ποια είναι η κατάσταση τώρα στη Μέση Ανατολή.

Weather&go!

 • Fri

  21°C

 • Sat

  20°C

 • Sun

  22°C

 • Mon

  20°C