Ο Νο1 φονικός καρκίνος του 21ου αιώνα

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 - 12:40 μ.μ.

Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν, πως θα έχουμε τεράστια αύξηση στους θανάτους από καρκίνους, αλλά και τις εταιρείες φαρμάκων, να υποστηρίζουν πως θα έχουμε τη λύση για να μειωθεί η θνησιμότητα σε λιγότερο χρόνο από ότι περιμέναμε, ο κόσμος είναι μπερδεμένος και παρακολουθεί τις ανακοινώσεις και τα στατιστικά.

Ιανουάριος του 1964. Μια ιστορική στιγμή, αφού για πρώτη φορά ακούγεται από τα χείλη ενός επιστήμονα, πως το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο.

Ο Γενικός Χειρουργός των Η.Π.Α. (Surgeon General of the United States) Leroy Edgar Burney, καπνιστής ο ίδιος, παρουσίαζε το πόνημα υπό τον τίτλο: «Κάπνισμα και Υγεία», και ενώ παρουσίασε την έρευνα του, γύρισε προς την επιτροπή και το κοινό, και είπε πως το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο και σκοτώνει.

Εώς τότε κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, αφού τα έσοδα από τις καπνοβιομηχανίες ήταν ιλιγγιώδη.

Το κάπνισμα είναι ο σημαντικότερος λόγος που εμφανίζεται ο καρκίνος του πνεύμονα στους άνδρες. Υποσκελίζει όλους τους άλλους παράγοντες.

Επίσης, το κάπνισμα αποτελεί την πιο σημαντική αιτία χρόνιας βρογχίτιδας και αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα.

Μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πεθαίνουν 400.000 άνθρωποι από το τσιγάρο. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη αιτία θανάτου, που μπορούμε να προλάβουμε, και όμως κανείς δεν κάνει τίποτα.

Μάλιστα τα ποσοστά των καπνιστών αυξήθηκε μέσα στη πανδημία, όπως αυξήθηκαν και οι ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

 • NEWS 24/7 Podcasts

  Θα είναι για το Ισραήλ ένας πόλεμος που δεν θα τελειώσει ποτέ;

  Ο Σωτήρης Ρούσσους εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ποια είναι η κατάσταση τώρα στη Μέση Ανατολή.

Weather&go!

 • Fri

  21°C

 • Sat

  20°C

 • Sun

  22°C

 • Mon

  20°C