Οι Paramore καταδικάζουν το μακελειό στο gay club στο Κολοράντο Σπρινγκς

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 3:52 μ.μ.

«Η ρητορική κατά των ΛΟΑΤΚΙΑ+ συνιστά μίσος, είτε πρόκειται για πολιτική είτε για συζήτηση στα αποδυτήρια».

Μετά την είδηση της πολύνεκρης επίθεσης σε ΛΟΑΤΚΙ νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο το Σαββατοκύριακο, οι Paramore πήραν θέση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα κατά της ένοπλης βίας και των προκαταλήψεων.

«Το μίσος και η προκατάληψη εναντίον οποιασδήποτε περιθωριοποιημένης ομάδας είναι ιστορικά πολιτικό θέμα», ανέφερε το συγκρότημα σε μήνυμά, προτού σημειώσει ότι οι προκαταλήψεις ξεπερνούν τις «δημοσκοπήσεις» και αντικατοπτρίζονται στην κοινωνία.

«Είτε διαιωνίζεις την αγάπη είτε διαιωνίζεις το μίσος. Η ρητορική κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ συνιστά μίσος, είτε πρόκειται για πολιτική είτε για συζήτηση στα αποδυτήρια», τόνισαν οι Paramore.

«Οι πολιτικοί και άλλοι ισχυροί άνθρωποι έχουν μία επιλογή. Ακριβώς όπως το να μπεις σε ένα νυχτερινό κέντρο γεμάτο ανθρώπους και να αφαιρέσεις τη ζωή τους ήταν μία επιλογή υπέρ του μίσους», συνέχισαν.

«Αν εκτοξεύεις μίσος και αυτό βρίσκει απήχηση, τότε να περιμένεις άπειρα πιθανά αποτελέσματα. Συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να καθιστούμε τους άλλους υπεύθυνους για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να διχάσουν και να κανονικοποιήσουν το μίσος», πρόσθεσαν.

Οι Paramore, οι οποίοι επανασυνδέθηκαν πρόσφατα και κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο το πρώτο τραγούδι τους μετά από πέντε χρόνια, ολοκλήρωσαν τo μήνυμά τους στέλνοντας την αγάπη τους στο Κολοράντο Σπρινγκς.

«Στην ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα και στις οικογένειες και τους φίλους που έχασαν πολύτιμους ανθρώπους που είναι κάτι περισσότερο από μία στατιστική ή έναν τίτλο», έγραψαν.

Ένας 22χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ στο Club Q του Κολοράντο Σπρινγκς αργά το βράδυ του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 18, προτού τον ακινητοποιήσουν οι θαμώνες και τον συλλάβει η αστυνομία.

Οι υπεύθυνοι του κλαμπ εξέδωσαν ανακοίνωση την Κυριακή, στην οποία ανέφεραν ότι είναι «συντετριμμένοι από την παράλογη επίθεση στην κοινότητά μας».

Δύο πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων ένα «μακρύ τυφέκιο», βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος στο Club Q, δήλωσε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος του Κολοράντο Σπρινγκς, Adrian Vasquez.

Η επίθεση στο Club Q Κολοράντο Σπρινγκς ήταν το έκτο μακελειό που καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2022.

Ο αριθμός των θυμάτων από τις μαζικές ένοπλες επιθέσεις μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με το έβδομο κατά σειρά μακελειό στις ΗΠΑ, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, όπου τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σούπερ μάρκετ Walmart στην περιοχή Τσέσαπικ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:hit-channel

Περισσότερα NEWS

Podcasts

  • 40+

    Πώς κρατάς ισορροπία με τα πεθερικά;

    Podcast 40+: Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητούν θέματα που αφορούν γυναίκες ηλικίας 40+. Πώς κρατάς ισορροπία με τα πεθερικά;

Weather&go!

  • Sat

    34°C

  • Sun

    34°C

  • Mon

    36°C

  • Tue

    36°C

  • Wed

    33°C