Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Γιατί κόντεψε να χάσει τον ρόλο του στον "Τιτανικό"

Η ταινία «Τιτανικός» ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τον Τζέιμς Κάμερον (James Cameron) ο οποίος έψαχνε τους κατάλληλους πρωταγωνιστές του.

Είχε σκεφτεί την Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) για το ρόλο της Ρόουζ μέχρι που γνώρισε την Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet), την οποία χαρακτήρισε «φανταστική» σε συνέντευξή του στο GQ.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo Di Caprio) ήταν στις πρώτες επιλογές του. «Έγινε ένα δοκιμαστικό με τον Λίο και όλοι γοητεύτηκαν», εξηγεί ο σκηνοθέτης «του είπα "ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ"».

Οταν ο Ντι Κάπριο αρνήθηκε ο Κάμερον του έσφιξε το χέρι του λέγοντας: «Λοιπόν, ευχαριστώ που ήρθες». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο σοκαρισμένος Ντι Κάπριο απάντησε: «Περίμενε, περίμενε, αν δεν διαβάσω, δεν παίρνω το ρόλο.. Έτσι απλά;».

Ο Κάμερον εξήγησε στον Ντι Κάπριο ότι ο Τιτανικός ήταν μία «τεράστια παραγωγή που θα μου πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν πρόκειται να το χαλάσω κάνοντας λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ντι Κάπριο δέχτηκε τελικά να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη αρνητικότητα. «Μέχρι που νευρίασα και του είπα "οκ, τώρα θέλω δράση" και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ», κατέληξε ο Κάμερον.

ΠΗΓΗ:cnn

More from NEWS

Weather&go!

 • Tue

  14°C

 • Wed

  14°C

 • Thu

  17°C

 • Fri

  17°C

The Best Radio in 1 site
Listen Online at insound
Or with your Mobile Tablets
And Smart Speakers