Κριστίνα Απλγκέιτ για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 - 6:29 μ.μ.

H Κριστίνα Απλγκέιτ μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, κατά τη διάρκεια της μάχης της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η ηθοποιός που αποκάλυψε το 2021 ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια, περιέγραψε ότι η συνειδητοποίηση αυτή ήταν «το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί σε όλη της τη ζωή».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο podcast «Armchair Expert», ανέφερε αρχικά για την κατάσταση της υγείας της: «Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου. Η μεγαλύτερη είναι πίσω από το δεξί μου μάτι, με αποτέλεσμα να πονάει πολύ».

Εξήγησε επιπλέον, ότι η όρασή της δεν έχει επηρεαστεί, όμως το αντίθετο συμβαίνει με την κινητικότητά της. «Το χέρι μου έχει αρχίσει να γίνεται περίεργο και μετά έχω ένα συναίσθημα κρίσης, μερικές φορές στον εγκέφαλό μου», ανέφερε.Πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι χάλια. Τη μισώ αυτή την ασθένεια. Είμαι τόσο θυμωμένη γι' αυτό, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις».

Τέλος, τόνισε πως προτιμά να μιλά δημόσια με ειλικρίνεια για το ταξίδι της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, επειδή δεν το έκανε, όταν πάλευε με τον καρκίνο του μαστού.

«Ό,τι έλεγα ήταν ένα φρικτό ψέμα. Ήμουν εγώ που προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου για κάτι και νομίζω ότι αυτό δεν εξυπηρετούσε κανέναν», είπε κλείνοντας.

Περισσότερα NEWS

Podcasts

 • Global News Podcast BBC

  Iranian rapper's death sentence overturned

  Toomaj Salehi was sentenced to death for supporting anti-government protests

Weather&go!

 • Sun

  37°C

 • Mon

  35°C

 • Tue

  36°C

 • Wed

  35°C