Γιατί η Tina Turner ήταν ενθουσιασμένη για τον θάνατό της

«Ακόμα και όταν έρθει η ώρα να φύγω και να πάω σε έναν άλλο πλανήτη, είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό γιατί είμαι περίεργη».

Η Tina Turner δεν φοβόταν τον θάνατο. Αν και η βασίλισσα του rock ‘n’ roll έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την Τετάρτη 24 Μαΐου μετά από μακροχρόνια ασθένεια, θεωρούσε τη θνητότητα ένα κομμάτι του «ταξιδιού» της ζωής της.

Το 2008, η 68χρονη τότε Tina Turner μίλησε με την Oprah Winfrey για τη ζωή της, την κληρονομιά της και για τον ενθουσιασμό της με την ηλικία της, ακόμα και με τον θάνατο.

«Πρέπει να πω ότι το καλωσορίζω με ανοιχτές αγκάλες», είπε η Tina Turner όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε που μεγάλωνε.

Διαφήμιση

«Η ζωή μου ως ηλικιωμένη είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που είχα όταν ήμουν νέα. Η σοφία, ο τρόπος που σκέφτομαι. Η στάση μου απέναντι στα πράγματα», εξήγησε.

«Πραγματικά – συμβαίνει μία αλλαγή όταν είσαι ακόμα υγιής και δείχνεις ακόμα καλά, αλλάζει η άποψή σου για τα πάντα. Είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Δεν σε πειράζει να είσαι 68 ετών. Αυτός ο αριθμός δεν σημαίνει τίποτα», τόνισε.

Η Tina Turner θυμήθηκε ξανά αυτή τη συζήτηση σε  μία άλλη συνάντηση με την Oprah Winfrey το 2013, όπου επανέλαβε τα σχόλιά της, προσθέτοντας ότι δεν μετανιώνει για τίποτα από όσα είχε πει.

«Ούτε για το θάνατο. Ούτε για τίποτα από όλα αυτά. Όλα αυτά – τα έχω περάσει», ανέφερε.

«Είμαι σε ένα στάδιο όπου – μπορείς να συγκινηθείς όταν αρχίζεις να μιλάς για τον θάνατο. Μπόρεσα να φτάσω σε αυτό το στάδιο και να πω: “Ακόμα και όταν έρθει η ώρα, να φύγω και να πάω σε έναν άλλο πλανήτη – είμαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό γιατί είμαι περίεργη”. Τι συμβαίνει μετά; Κανείς δεν μπορεί να σου πει», συνέχισε.

«Γιατί κανείς δεν έχει επιστρέψει. Δεν είμαι ενθουσιασμένη που θα πεθάνω, αλλά δεν θα μετανιώσω για τίποτα όταν έρθει η ώρα μου. Έκανα αυτό για το οποίο ήρθα εδώ. Τώρα είναι η ευχαρίστηση», πρόσθεσε.

Η Tina Turner, η οποία είχε μόλις παντρευτεί τον δεύτερο σύζυγό της Erwin Bach εκείνη την εποχή, είπε επίσης στην Oprah Winfrey ότι είχε βρει πλέον την ευτυχία και την ικανοποίηση με τη ζωή της σε αντίθεση με όσα είχε ζήσει στα νεανικά χρόνια της.

«Είναι ένα ταξίδι. Γεννιέσαι, κάνεις το ταξίδι και μετά εγκαταλείπεις το ταξίδι», δήλωσε η θρυλική τραγουδίστρια.

«Το πώς διαχειρίζεσαι το ταξίδι είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Εγώ έμεινα στο σωστό δρόμο. Έμεινα στην σωστή πορεία. Τώρα, γιατί έμεινα στη σωστή πορεία – είχα μία ευχή», συνέχισε.

«Η ευχή μου ήταν να φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα — σε αυτή την κατάσταση του μυαλού, αυτή τη σωματική διάπλαση, αυτή την υγεία, είναι μία ευτυχία που ποτέ δεν ήξερα ότι αυτή είναι η ευτυχία», είπε.

Η Tina Turner άφησε την τελευταία πνοή της μετά από μακροχρόνια ασθένεια στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Η δυσάρεστη είδηση επιβεβαιώθηκε και με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Tina Turner στο Instagram.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Tina Turner. Με τη μουσική της και το αστείρευτο πάθος της για τη ζωή, μάγεψε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ενέπνευσε τους αστέρες του αύριο», αναφέρεται.

«Σήμερα αποχαιρετούμε μία αγαπημένη φίλη που αφήνει σε όλους μας το μεγαλύτερο έργο της: τη μουσική της. Τα θερμά συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στην οικογένειά της. Tina, θα μας λείψεις πολύ», προσθέτει η ανάρτηση.

 

Περισσότερα NEWS

Weather&go!

 • Thu

  19°C

 • Fri

  20°C

 • Sat

  21°C

 • Sun

  21°C

 • Mon

  19°C

Cubecast network