Αυτές είναι οι υποψηφιότητες του Rock and Roll Hall of Fame για το 2024

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 1:17 μ.μ.

Η Μαράια Κάρεϊ, η Σερ, ο Όζι Όσμπορν, ο Πίτερ Φράμπτον είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων που διεκδικούν για πρώτη φορά μία θέση στο «Rock and Roll Hall of Fame» για το 2024, μαζί με την Σινέντ Ο' Κόνορ που έφυγε από την ζωή τον Ιούλιο του 2023, σε ηλικία 56 ετών.

Οι ForeignerKool & the GangOasis μαζί με τους Λένι Κράβιτζ και Sade, συμπληρώνουν τον «καμβά» των υποψηφιοτήτων.

Είναι η δεύτερη υποψηφιότητα για τους Mary J. Blige, Eric B. & Rakim, Jane's Addiction και Dave Matthews Band και η τρίτη φορά για το ραπ γκρουπ από το Κουίνς, A Tribe Called Quest που συμπληρώνει την λίστα.

«Αυτή η αξιοσημείωτη λίστα υποψηφίων αντικατοπτρίζει τους διαφορετικούς καλλιτέχνες και τη μουσική που το Rock and Roll Hall of Fame τιμά και γιορτάζει», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Rock & Roll Hall of Fame Foundation, Τζον Σάικς.

«Συνεχίζοντας στο πνεύμα του αληθινού Rock & Roll, αυτοί οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τους δικούς τους ήχους που επηρέασαν γενιές και αμέτρητους άλλους που ακολούθησαν τα βήματά τους».

Σύμφωνα με το Βillboard, ο Όζι Όσμπορν, ο οποίος κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα ως σόλο καλλιτέχνης, έχει ήδη ενταχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, ως μέλος των Black Sabbath το 2006.

Οι καλλιτέχνες που θα ενταχθούν, θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου και η τελετή εισόδου θα πραγματοποιηθεί στο Κλίβελαντ, το φθινόπωρο.

ΠΗΓΗ:cnn

Περισσότερα NEWS

Podcasts

 • Global News Podcast BBC

  Iran confirms death of President Raisi in helicopter crash

  Tehran announces five days of national mourning

Weather&go!

 • Tue

  27°C

 • Wed

  29°C

 • Thu

  29°C

 • Fri

  27°C