Από τι κινδυνεύετε αν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 3:50 μ.μ.

Έρευνα της εταιρείας Hammond Furniture έδειξε ότι το ένα τρίτο των Βρετανών πλένουν τα κλινοσκεπάσματά τους μόνο μία φορά το χρόνο!

Μελέτες έχουν δείξει ότι το να μην πλένετε τακτικά τα σεντόνια, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, καθώς μπορούν να γίνουν εστίες παθογόνων.

Σύμφωνα με ερευνητές, οι άνθρωποι που δεν αλλάζουν τακτικά κλινοσκεπάσματα, δημιουργούν συνθήκες για την εμφάνιση παθήσεων, όπως είναι η πνευμονία, η σκωληκοειδίτιδα και η γονόρροια.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το σώμα εκκρίνει υγρά και έλαια κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου, μαζί με χιλιάδες νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Αυτό προσελκύει τα ακάρεα σκόνης που εκκρίνουν κόπρανα που συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα και εξάρσεις εκζέματος.

Τα άτομα που είναι άρρωστα, πρέπει ιδανικά να αλλάζουν σεντόνια κάθε μέρα.

Τα κόπρανα των ακάρεων, καθώς και τα νεκρά ακάρεα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιους ανθρώπους.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, φτέρνισμα, δερματικά εξανθήματα, φαγούρα στα μάτια και καταρροή.

Τα ακάρεα της σκόνης αποτελούν επίσης κοινή αιτία κρίσεων άσθματος.

Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό για την υγεία σας να πλένετε τακτικά τα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα.

Από τι κινδυνεύετε αν δεν αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα - 1© Παρέχεται από: OnMed.gr

Ο δερματολόγος Alok Vij από την Κλινική του Κλήβελαντ εξηγεί ότι στο σώμα μας υπάρχουν περισσότερα βακτήρια παρά κύτταρα: «Όταν αφήνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στα σεντόνια, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορούν να προκαλέσουν θυλακίτιδα».

ΠΗΓΗ:onmed

Περισσότερα NEWS

Weather&go!

 • Fri

  32°C

 • Sat

  33°C

 • Sun

  32°C

 • Mon

  30°C

 • Tue

  28°C

Cubecast network